top of page
IMG_8505.jpg

Het ontstaan van de Pépito's

Mijn droom om met kinderen en pony’tjes te werken op een bewuste en respectvolle manier, kreeg echt vorm in 2016 maar begon al veel vroeger. 

Ik ben geboren in ’73 en kreeg de paardenmicrobe al heel vroeg te pakken door mijn grootvader die een echte paardenman was. 

  • Facebook
  • Instagram

Mijn verhaal

Op mijn 8ste mocht ik van mijn ouders mijn eerste lesjes nemen in de manège waar ik al snel niet meer weg te slaan was. Op mijn 18de begon ik wedstrijden te rijden. Maar toen al speelde het idee om ooit een mini-ponyclub op te richten en ik begon privé-les te geven aan jonge kinderen en jong-volwassenen. 

In 2012 kwam een bijzondere hengst op mijn pad, die zich niet zou laten temmen of opleren zoals ik het in het klassieke systeem geleerd had. Zijn naam was Zoulou en dankzij hem veranderde mijn manier van denken, voelen en omgaan met paarden. Hij leerde mij de ziel van elk paard te zien en vooral zijn ziel te (h)erkennen. Ik sloeg een nieuwe weg in met heel krachtige groei. 

 

Paarden zijn van nature geen draagdieren. Ik startte met Centered Riding, paardrijden vanuit balans, en kwam zo in contact met Noora Enqvist en de leer van Klaus Ferdinand Hempfling. Klaus is dé specialist in communicatie en intermenselijke relaties en staat vooral bekend om zijn onorthodoxe benadering van training en werken met paarden. 

In 2021 ben ik me ook meer gaan toeleggen om (half)gevorderde ruitertjes op te leiden via Bewust Paardrijden. Mooie connectie tussen paard en ruiter laat beiden openbloeien. 

Mijn focus ligt momenteel helemaal op het geven van Hippotherapie

Tot op de dag van vandaag blijf ik me bijscholen. Men is nooit te oud om te leren.

En vanaf 2023 geef ik ook regelmatig les in Bewust Paardrijden in het buitenland. 

bottom of page