top of page

Superleuk ponykampje voor kindjes van 4 tot 9 jaar.

We zijn sinds 2016 gespecialiseerd in lesgeven aan heel jonge kinderen. Het gaat dan in de eerste plaats om pony gewenning.

Alle oefeningen zijn aangepast aan hun leeftijd en motoriek. Samen met de Pépito’s gaan we genieten van de natuur. Ze leren de pony's verzorgen. Er wordt gereden maar ook met de pony aan de hand gewandeld. 

IMG_8447.heic
IMG_3405.png
IMG_0831_edited_edited.jpg

Dagverloop

Gedurende het kamp krijgt elk kind een eigen vaste begeleider toegewezen, op die manier zijn ze nooit alleen zijn met de pony’s. Ze krijgen ook meestal een vaste pony voor het hele kamp, tenzij er redenen zijn om dit bij te sturen. Beiden zijn belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen. 

We starten de dag met de kring waarin alle kindjes beurtelings hun eigen verhalen en/of vragen kunnen delen.  We spelen in op hun interesse waarbij ze het thema van het kamp mee bepalen. 

Meestal doen we dit op de weide en komen de pony’s vanzelf dichterbij tot zelfs in de kring, wat de kinderen fantastisch vinden. We doen enkele ademhalingsoefeningen en genieten van een stiltemoment, zo zijn we helemaal ontspannen om aan de dag te beginnen en kunnen we rustig en respectvol met de pony’s contact maken. 

In de voormiddag blijven we op het terrein en starten we met het verzorgen (borstelen, kammen, ...)  en opzadelen van de pony’s. Oefeningen op en naast de pony’s worden afgewisseld met crea-momenten, yoga etc. Hiervoor splitsen we de groep op in 2, zodat elk kind alle aandacht krijgt die het verdient.

Na de lunch krijgen de kinderen (onder toezicht) een halfuur vrij spel of rust om de opgedane prikkels te integreren.  

Na de middag zadelen we opnieuw op voor een grote wandeltocht in de mooie natuur, met aan elke pony een ervaren begeleider. Onderweg nemen we pauze voor ons vieruurtje.

De activiteiten worden indien nodig aangepast aan het weer. 

 

Praktisch 

Maximaal aantal deelnemers : 8

Het kamp begint om 9u30 en eindigt om 16u30. 

 

Aankomst:

Vanaf 9u waarbij (groot)ouders of begeleiders nog even bij hun kleine schat kunnen blijven, hun spullen op de juiste plaats leggen en rustig afscheid nemen. 

Ophalen: 

Vanaf 16u30.

Je kleine schat zal je gegarandeerd overstelpen met enthousiaste verhalen. Er is opvang voorzien tot 17u. 

Aan te raden: 

De kinderen dragen een lange broek en stapschoenen die goed blijven zitten tijdens het rijden. Heeft je kind een fiets- of skatehelm breng die dan best mee. Voor de anderen hebben we helmen in alle maten. 

De kinderen brengen zelf hun lunch en eventueel drinkfles mee. Water is ter steeds ter beschikking. In de namiddag voorzien wij een vieruurtje.  Kinderen die voedselallergieën hebben, gelieve dit zeker te melden en zelf iets te voorzien. 

bottom of page