top of page

Bewust paardrijden voor (half)gevorderden

Eye-opening pony-/paardenkamp voor (half)gevorderde ruiters van (ongeveer) 12 tot 18 jaar. Niveau ruiters : zelfstandig kunnen rijden in stap, draf, galop..

Tijdens dit kamp leren de tieners via grondwerk een goede verbinding met hun paard (of pony) te ontwikkelen. Ze worden bewuster van hun hun eigen lichaam en hoe een paard hierop reageert.  We helpen hen de communicatie van het paard beter te begrijpen.

IMG_2843.png
IMG_8620.png
IMG_1483.png
IMG_3501.jpeg
IMG_4030.png

Dagverloop

Er wordt ook een stukje theorie over de “Biomechanica van het paard” meegegeven en ze leren over de scheefheid bij het paard en hoe dit recht te richten, gevolgen en impact op de gezondheid van een scheef paard én van een scheve ruiter op het paard. 

Na het grondwerk gaan we hiermee aan de slag op rug van het paard.

Elke tiener krijgt dagelijks een privé- of duo-les om de kwaliteit en de intensiteit van de les te kunnen garanderen en de opname van de leerstof en omzetting in praktijk te bevorderen.  Een rustige en beheerste kwaliteitsvolle les bevordert de integratie tussen paard en ruiter. 

We maken ook dagelijks wandelingen (op en naast) het paard, genietend van de prachtige natuur in de velden en bossen vlakbij ons terrein. 

Indien mogelijk (afhankelijk van het weer, niveau van de groep en beschikbaarheid transport) plannen we ook een daguitstap op verplaatsing in, vb een extra speciale bosroute of zelfs de zee. 

 Tegen het einde van het kamp hebben de tieners extra leerstof en motivatie om op een positieve manier verder te groeien binnen de paardensport. Ze hebben extra puzzelstukjes om hun eigen grote paardenpuzzel vorm geven naar de toekomst toe. 

Bij de Pépito’s krijgen de tieners de basis en de tools om zich verder te ontwikkelen vanuit Bewust Paardrijden, met wederzijds respect en meerwaarde voor ruiter én paard. 

 

Praktisch 

Maximaal aantal deelnemers : 8

Je kan ook deelnemen met je eigen paard en indien gewenst, kan ook stalling voor de kampduur voorzien worden (vooraf contact opnemen aub). 

Het kamp begint om 9u30 (aankomst vanaf 9u) en eindigt om 16u30 (opvang tot 17u).

Lange broek en helm zijn verplicht (we hebben enkele helmen ter beschikking). 

Lunch en ev drinkfles breng je zelf mee. Water is altijd ter beschikking. Vieruurtje wordt door ons verzorgd. 

bottom of page