top of page

Ponylessen en wandelingen

Voor kinderen vanaf 4 jaar bieden wij privé-lessen aan, zodat elk kind leert rijden op een correcte en vooral veilige manier.

IMG_0831.jpeg
IMG_8447.heic
IMG_3401.png
IMG_2612.png

Lessen kinderen

Voor kinderen vanaf 4 jaar bieden wij privé-lessen aan, zodat elk kindje leert rijden op een correcte en vooral veilige manier.

 

Wanneer zij voldoende ervaring hebben opgebouwd om zelfstandig te rijden zonder daarbij de pony te storen, zijn ook duo-lessen mogelijk. Deze lessen zijn wekelijks en telkens met dezelfde 2 kinderen. Het vraagt dus ook een wekelijks engagement van de ouders zodat ze samen kunnen groeien en hun niveau verhogen.  

Vanaf de eerste les leren uw schatten meer over hun lichaamsbewustzijn. Onze communicatie start vanuit ademhaling.

 

We ademen diep in om de pony te laten vertrekken en we ademen goed uit om de pony te doen stoppen. 

Het voordeel van deze techniek is dat elk kind leert rijden zonder enige spierspanning wat zowel voor het kind als voor de pony heel fijn is.

Elke pony is van nature uit heel gevoelig en reageert op een vlieg. De kinderen leren op een vriendelijke manier hun eigen grens ontdekken en leren ook de grenzen van de pony te kennen en te respecteren. 

 

Ze leren op een bewuste manier hun lichaam te gebruiken zonder te trekken in de paardenmond. Daaom ook worden onze pony’s bitloos gereden door startende ruitertjes. 

 

Waarom privéles ?

Omdat een goede basis het allerbelangrijkste is om een goede ruiter voor een paard te worden. Paarden zijn geen speelgoed maar ze hebben veel geduld waardoor er heel vaak over hun grens gegaan wordt in deze wereld. In een privé-les kan veel beter voor het welzijn van zowel kind als pony gezorgd worden. 

 

Wat ik voor ogen had toen ik begon met de Pépito’s was en is nog steeds een betere wereld maken voor paarden/pony’s en jonge kinderen leren bewust omgaan met deze prachtige dieren die gewaardeerd worden voor wie ze zijn. 

Graag help ik kinderen die willen leren rijden zich te ontwikkelen tot goede, verantwoordelijke, bewuste volwassen ruiters die tot heel diep kunnen voelen wat een paard zegt/voelt/vraagt, de lichaamstaal van het paard te begrijpen en zelf ook te groeien in lichaamsbewustzijn. 

Met passie en liefde deel ik graag deze mooie sport die vooral ook een fijne sport voor de dieren moet blijven. 

 

Lessen kunnen na afspraak geboekt worden (TF, FB) en worden zoveel mogelijk wekelijks of 2-wekelijks op hetzelfde moment gegeven. 

bottom of page